درباره ما

داستان ما

آکادمی چراغ وبگاه آموزشی‌ است که با همکاری گروهی از متخصصان و دغدغه مندان، با استفاده از ظرفیت‌های رایج موجود مانند مقالات، ویدئوهای آموزشی و برگزاری کارگاه‌های مختلف اهدافی را برای خود در نظر گرفته است. از جمله اینکه، همه افراد جامعه فارغ از جنس، جنسیت و گرایش جنسی‌شان در محیط کار خود احساس امنیت را تجربه کنند، مصادیق آزار جنسی را بشناسند و بیاموزند که چگونه در برابر آزار جنسی سکوت نکنند.

ما در آکادمی چراغ بر این باوریم که راه رسیدن به حل هرچه بیشتر و هرچه بهتر مشکلاتی از این دست، شناسایی اولیه‌ی آسیب، بسترهایی که زمینه‌ی ایجاد آن را فراهم کرده و هم‌چنین طرفین درگیر در این آسیب‌هاست. آکادمی چراغ در نظر دارد تا با ارائه‌ی محتوای آموزشی مناسب و به روز شده، با این آسیب‌ها مقابله کرده و محیطی امن، نه تنها برای افراد بازمانده بلکه برای افرادی که به هر نحوی موجب ایجاد این آسیب‌ها شده‌اند، فراهم آوریم. ما هم‌چنین سعی خواهیم کرد تا ملزومات کاهش چنین آسیب‌هایی را در محیط کار فراهم کرده و بتوانیم در بهبود وضعیت افراد شاغل در محیط‌های مختلف کاری موثر واقع شویم.

فعالیت‌های آکادمی چراغ

فعالیت‌های آکادمی چراغ، اگرچه روز به روز گسترده‌تر خواهد شد و ما در این آکادمی تلاش خواهیم کرد تا به قدر توان‌مان پویا باشیم، اما مواردی چند را در بر می‌گیرد که از این قرار است:

یک. در آکادمی چراغ تلاش می‌کنیم تا با به اشتراک‌گذاری مطالب و محتواهای آموزشی و برگزاری کارگاه های آموزشی پیرامون مسئله‌ی آزار جنسی، به خصوص در فضاهای کاری، به افرادی که در چنین شرایطی قرار داشته، دارند یا ممکن است روزی قرار خواهند گرفت، آموزش‌هایی را ارائه دهیم که در مواجهه با شرایط مذکور، واکنش بهتر و کاراتر داشته باشند و بدانند چگونه از دیگران درخواست کمک کنند. همچنین با آموزش مستمر افراد را با مفاهیم ابتدایی احترام به حقوق دیگران آشنا می کنیم تا افراد از بروز رفتارهای ازارگرانه پرهیز کنند و بیاموزند در صورتی که مرتکب آزارگری شدند چگونه باید مسئولیت رفتار خود را بر عهده بگیرند.

دو. به اشتراک گذاشتن روایت‌های مختلف افراد شاغل از آزار جنسی: ما در این فعالیت تلاش می‌کنیم تا محیطی امن را برای همه افراد فراهم آوریم و ضمن رازداری و اینکه می‌کوشیم تا رنج بیشتری را بر افرادی که از آزار جنسی متحمل رنج شده‌اند، تحمیل نکنیم، اما از روایت‌های آن‌ها و تجربیات‌شان برای تالیف مقالات تحلیلی و آموزش به دیگران بهره بجوییم و با و در این حین تلاش کنیم تا خود شخص راوی نیز در نهایت احساس امنیت، در این روند روایت‌گری به بازیابی خود بپردازد. ما، راویان را رها نخواهیم کرد. بلکه پس از شنیدن روایت‌شان، آن‌ها را به شکلی فعالانه و عاملانه در آموزش دیگران دخیل خواهیم کرد.

سه. آکادمی چراغ تنها متمرکز بر افراد بازمانده از آزار جنسی در محیط کار نیست. در آکادمی چراغ تلاش می‌کنیم تا تمام شهروندان را درباره‌ی این موضوع آموزش دهیم تا اگر در نسبت با یکی از دوستان یا بستگان‌شان که مورد آزار جنسی واقع شده، قرار گیرند، بدانند چگونه از او حمایت لازم را بعمل آورند.

مخاطبان و ارزش‌های اصلی ما

مخاطبان ما نه تنها افرادی که هم‌اکنون مشغول به کارند، بلکه کسانی نیز هستند که به زودی یا در آینده وارد فضاهای شغلی خواهند شد، همچنین صاحبان و مدیران مشاغل را نیز به عنوان مخاطب خود تعریف کرده‌ایم تا با ارائه‌ی آموزش‌های لازم و وضع مقررات لازم محیط‌های شغلی‌ای را که مدیریت می‌کنند، برای کارمندان‌شان امن‌تر سازند. از آنجایی که در آکادمی چراغ به آموزش بر پایه‌ی اصول و ریشه‌شناسانه باور داریم، و دلایل وقوع آزار را در کارگاه‌ها و مقالات خود مورد بررسی قرار خواهیم داد که نه تنها برای افراد شاغل، بلکه برای تک تک شهروندان در این جامعه مفید واقع خواهد شد.

ارزش های اصلی آکادمی چراغ برابری و همه شمولی ست. آکادمی چراغ با آغوشی باز منتظر حضور تمامی گروه‌های جنسی و جنسیتی‌ای است که آزار جنسی در محیط کار را تجربه کرده‌اند و یا می‌خواهند در مورد آن بیشتر بدانند و بخوانند. همچنین تمامی فعالیت‌های این آکادمی بر پایه‌ی رازداری، عدم ارزش‌گذاری و برچسب‌زنی استوار است.