آمار تکان‌دهنده آزار و اذیت جنسی در محیط‌های کاری در سال ۲۰۲۱

آمار تکان‌دهنده آزار و اذیت جنسی در محیط‌های کاری در سال ۲۰۲۱

امروز جلوگیری از آزار و اذیت جنسی در محیط‌های کاری از جمله اولویت‌های هر مدیری است و ما هرروز شاهد افزایش تعداد شرکت‌ها و سازمان‌هایی هستیم که به دنبال ارائه آموزش‌های اجباری در این خصوص به کارکنان خود هستند.در این مطلب به آمار تکان‌دهنده آزار و اذیت جنسی در محیط‌های کاری در سال ۲۰۲۱ می پردازیم.

آمارهای ارائه شده در خصوص آزار و اذیت جنسی در محل کار نشان می‌دهند این آموزش‌ها، اطلاعات کافی و عملی را در اختیار افراد قرار می‌دهند تا هر فردی از حقیقت این رفتارها و پیامدهای آن به‌طور کامل آگاهی پیدا کند.

آزار و اذیت جنسی

به رفتارهای نامطلوبی گفته می‌شود که به صورت پیشروی جنسی، درخواست برای خدمات جنسی یا اظهار نظرهای نامناسب جنسی خود را نشان بدهند.به‌طور کلی آزار و اذیت جنسی ممکن است خود را به دو شکل در محیط‌های کاری نشان دهد:

  • لطف، محبتی که با چشمداشت جبران به‌صورت خدمات جنسی انجام شود.
  • ایجاد محیط خصمانه و پرتنش: در این شیوه فرد آزارگر با انجام رفتارهای آزارگرایانه در حقیقت محیط ترسناکی را برای قربانی به وجود می‌آورد.

بیایید این رفتارها و گستردگی آن را با اعداد و ارقام و آمارهایی که به تازگی در این خصوص ارائه شده است توضیح دهیم:

  • ۴۴ درصد از زنان در صنعت رستوران‌داری، آزار و اذیت جنسی را از سوی مالک یا فردی که نقش مدیریتی در آن را به عهده دارد، تجربه کرده‌اند.
  • تنها ۱۷ درصد از پرستاران مردی که آزار و اذیت جنسی را تجربه می‌کنند، آن را به کارفرمای خود گزارش می‌دهند.
  • تقریباً هیچ شکایتی از سوی ۵۸ درصد از زنانی که در محل کار مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند، ثبت نمی‌شود.
  • تنها ۱ درصد از بازماندگان آزار جنسی حاضر به رو به رو شدن با آزارگران خود می‌شوند.
  • از هر ۱۰ زن دارای معلولیت ۷ نفر در محیط کاری خود مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند.
  • تنها ۱۴۰ کشور دارای قوانینی مختص به مقابله با آزار و اذیت جنسی در محیط‌های کاری هستند.
  • ۲۲۵۰۰ دلار به ازای هر نفر میانگین هزینه از دست دادن بهره‌وری است.
  • ۳۱ درصد از بازماندگان قربانیان جنسی یا تجاوز افسردگی و اضطراب را تجربه می‌کنند.

آمار آزار و اذیت جنسی در سال ۲۰۲۱:

  • ۷۱ درصد از کارگران زن در رستوران‌ها در طول دوره کاری خود حداقل یک‌بار مورد آزار و اذیت جنسی قرارگرفته‌اند. بر اساس گزارشی که در ژانویه ۲۰۲۱ منتشر شد بیشترین تعداد آزار و اذیت جنسی گزارش‌شده از سوی زنان مربوط به زنانی است که در صنعت رستوران‌داری مشغول به کار هستند. همچنین آمار آزار و اذیت جنسی در محیط‌های کاری نشان می‌دهد مشتریان این صنعت نیز بیشتر از سایر صنایع زنان مشغول به کار در این حوزه را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند.
  • ۴۴ درصد از زنان مشغول به کار در صنعت رستوران‌داری از سوی مالک یا فردی که نقش مدیریتی دارد مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند. همین گزارش آمار بالای بدرفتاری با کارکنان زن در این صنعت را تائید می‌کند. مدیران، سرپرستان و صاحبین رستوران‌ها به‌صورت گسترده کارکنان زن خود را مورد آزار و اذیت جنسی قرار می‌دهند. متاسفانه ۹۸ درصد از افرادی که به این آزار و اذیت‌ها واکنش نشان داده‌اند با انتقام یا رفتار تلافی جویانه از سوی مدیر یا فرد آزارگر خود مواجه شده‌اند.
  • تنها ۱۷ درصد از پرستاران مردی که آزار و اذیت جنسی را تجربه می‌کنند، آن را به کارفرمای خود گزارش می‌دهند. به‌طورکلی پرستاران زن بیشتر مورد آزار و اذیت جنسی قرار می‌گیرند؛ اما آمار آزار و اذیت جنسی بر اساس جنسیت به ما می‌گوید مردان پرستار نیز از آزار و اذیت جنسی در امان نیستند. ۵۱ درصد از پاسخ‌دهندگان مرد در این نظرسنجی گفته‌اند که مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند. نکته ناراحت‌کننده این است هنگامیکه ۱ مرد قربانی چنین رفتارهایی می‌شود، این عمل بیشتر به‌عنوان شوخی یا جوک تلقی می‌شود.
  • ۵۶ درصد از آزار و اذیت جنسی پرستاران به صورت کلامی است. متاسفانه تصویر یک پرستار زن با لباس پرستاری‌اش توسط رسانه‌ها به شدت سکسی و جنسی به نمایش در آمده است و همین امر موجب شده که پرستاران مورد انواع و اقسام آزار و اذیت‌های جنسی قرار بگیرند. بیش از نیمی از این آزار و اذیت‌ها به‌صورت تعاریف جنسی از سوی مردان انجام می‌گیرد.

آزار و اذیت جنسی لزوما فیزیکی نیست.

آزار و اذیت کلامی یا اظهارنظرهای جنسی هم می‌تواند توهین‌آمیز باشد. آزار و اذیت در هر شرایطی غیرقانونی است، بخصوص اگر آن فرد همکار یا مدیر شما باشد.

  • به‌طور کلی ۷۱ درصد از زنان به‌صورت کلامی مورد آزار و اذیت جنسی قرار می‌گیرند. ۵۱ در صد بدون اجازه لمس می‌شوند. آزار و اذیت جنسی آن‌قدر رفتاری گسترده است که تقریبا نیمی از زنان در محیط کاری خود آن را تجربه می‌کنند.
  • تقریبا ۵۸ درصد زنان آزار دیده، شکایتی تنظیم نمی‌کنند. دلیل نخست ترس از انتقام و رفتارهای تلافی جویانه است. دلیل دیگر عدم اطمینان از تعریف آزار و اذیت جنسی است. بسیاری از زنان میگویند وقتی چنین رفتارهایی را گزارش می‌دهند، مردم آن‌ها را باور نمی‌کنند. یک چهارم پاسخ‌دهندگان به این نظرسنجی گفته‌اند که آزار و اذیت جنسی را تجربه کرده‌اند اما هنگامیکه که برای آن‌ها توضیح داده می‌شود که رفتاری خاص، اظهارنظرهای توهین‌آمیز یا جوک‌های نامناسب هم می‌توانند نوعی آزار و اذیت جنسی تلقی شود، این رقم با افزایشی دو برابری روبه‌رو شد.
  • بر اساس گزارش کمیسیون فرصت‌های برابر آمریکا در مجموع ۶۵۸۷ مورد شکایت در سال گذشته به ثبت رسیده است که نسبت به سال قبل آن اندکی کاهش داشته است. به مدد جنبش من هم بسیاری از قربانیان تشویق شده‌اند تا در خصوص آزار و اذیتی که دیده‌اند صحبت کنند. این گزارش نشان میدهد ۱۶٫۸ درصد از پرونده‌های شکایت از سوی مردان گزارش شده‌اند.
  • ۳۴ درصد از کارکنان قادر به درک و شناسایی رفتارهایی که منجر به ایجاد محیط خصمانه می‌شوند نیستند. در حالیکه اغلب کارمندان از عواقب آزار و اذیت جنسی آگاه هستند اما بسیاری درک درستی از مفهوم آزار و اذیت جنسی ندارند. در کمال تعجب، بر اساس آمارهای ارائه شده در خصوص آزار و اذیت جنسی، یک‌سوم کارمندان فاکتورهای آزار و اذیت جنسی که می‌تواند منتج به ایجاد محیطی خصمانه شوند را نمی‌شناسند.
  • از هر ۱۰ زن دارای معلولیت ۷ زن آزار و اذیت جنسی را در محل کار خود تجربه کرده‌اند؛ به عبارت دیگر، ۶۸ درصد از زنان دارای معلولیت نوعی از آزار و اذیت جنسی را در محل کار خود تجربه کرده‌اند. شوخی‌های جنسی و نامناسب رایج‌ترین آزار و اذیت جنسی را تشکیل می‌دهند.
  • ۱۵ درصد از شرکت‌ها تلاش کرده‌اند تا استراتژی‌های مشخصی برای رسیدگی به شکایت‌های آزار و اذیت جنسی ایجاد کنند. از زمان شکل‌گیری جنبش من هم تعداد شرکت‌هایی که شروع به رسیدگی به پرونده‌های آزار و اذیت جنسی کرده‌اند افزایش چشمگیری داشته است.
  • آمارهای ارائه شده در خصوص آزار و اذیت دگرباشان جنسی نشان می‌دهند ۶۸ درصد از کارگران دگرباش آزار و اذیت جنسی را در محل کار خود تجربه کرده‌اند. جدیدترین داده‌ها نشان می‌دهند از هر ده کارگر دگرباش ۷ نفر آزار و اذیت جنسی در محل کار خود را تجربه می‌کنند. جای تعجب ندارد که دو سوم این آزار و اذیت‌ها به دلیل ترس کارگران دگرباش از اخراج، هیچ‌گاه گزارش نمی‌شوند.
  • از هر ۷ زن یک زن و از هر ۱۷ مرد یک مرد به دلیل آزار و اذیت جنسی در محل کار خود، به دنبال یافتن کار جدید بوده‌اند. بر اساس آمارها در خصوص آزار و اذیت جنسی در محل کار، تقریبا نزدیک به ۸۵ درصد از قربانیان، آزار و اذیت جنسی را حتی به همکاران و مافوقین خود گزارش نمی‌کنند. این افراد در مقابل ترجیح می‌دهند کار خود را ترک کنند یا در جای دیگری مشغول به کار شوند.
  • ۲۳ درصد از زنانی که آزار جنسی را تجربه کرده‌اند بر این باور بودند که آزار و اذیت جنسی در دوران همه‌گیری کرونا و کار از خانه افزایش پیدا کرده یا تشدید شده است. یک نظرسنجی آن لاین نشان می‌دهد زنان همچنان در حین کار از خانه با رفتارهای نامناسب مواجه می‌شوند. ۴۵ درصد زنان آزار و اذیت جنسی را از راه دور تجربه کرده‌اند. به‌عنوان مثال آن‌ها پیام‌های حاوی محتوای جنسی را از راه‌های مختلف نظیر ایمیل، پیامک و رسانه‌های اجتماعی و تماس‌های جنسی و آزار و اذیت‌های سایبری را از طریق زوم، تیمز و غیره دریافت کرده‌اند.
  • آمار تجاوز جنسی در محل کار نشان می‌دهد ۷ درصد از زنان و ۴ درصد از مردان در محل کار خود مورد تجاوز قرار می‌گیرند. تحقیقات نشان می‌دهد در مواردی که مردان مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرند در ۷۶ درصد موارد زنان مرتکبین آن هستند و در موارد تجاوز به زنان ۹۴ درصد این تجاوز از سوی مردان انجام می‌شود.
  • آمار ارائه شده در خصوص آزار و اذیت جنسی حاکی از این واقعیت تلخ دارد که ۳۱ درصد از قربانیان افسردگی و اضطراب را تجربه می‌کنند. اکثر این قربانیان تصمیماتی در خصوص تغییر رویه زندگی خود می‌گیرند. شغل خود را ترک می‌کنند. از خانه خود نقل مکان می‌کنند. از تعامل با سایر اعضای جامعه دست می‌کشند. به روابط شخصی خود حتی روابطی مانند ازدواج پایان می‌دهند.

آزار و اذیت رفتار نامطلوبی است که نسبت به یک فرد بر اساس سن، جنسیت، نژاد، گرایش جنسی و موارد مشابه انجام می‌شود. هر شرکت و هر سازمانی باید محیط امن و پایداری را به همراه آموزش در خصوص آزار و اذیت جنسی برای تمام کارکنان خود فراهم سازد.

برگردان: بنفشه جمالی

منبع: https://whattobecome.com/blog/sexual-harassment-in-the-workplace-statistics/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *